Вакуум-сублимациялық кептірудің температуралық режимін автоматты реттеу жүйесін нысан параметрлерін сәйкестендіру негізінде әзірлеу
Қаралымдар: 89 / PDF жүктеулері: 60
DOI:
https://doi.org/10.32523/2616-7263-2024-149-4-363-380Кілт сөздер:
сүтті кептіру, басқару контуры, процесті реттеу, оңтайлы реттегіш, объектіні идентификациялау, сүт өнеркәсібіАңдатпа
Мақала сүтті кептіру технологиясы мен процесті басқару әдістеріне арналған. Басқару контурын сипаттауға, реттеу әдістеріне және деректер мен нысанды сәйкестендіру негізінде оңтайлы реттегішті таңдауға ерекше назар аударылды. Зерттеу барысында кептіру жүйесінің дәлдігі мен тиімділігін арттырудың әртүрлі тәсілдері қарастырылды. Температуралық деректерге негізделген параметрлік сәйкестендіруге айтарлықтай көңіл бөлініп, бұл кептіру жүйесінің динамикалық өзгерістерін дәлірек модельдеуге мүмкіндік береді. Параметрлік сәйкестендіру әдістерін қолдану процесс жағдайларына бейімделе алатын неғұрлым тиімді реттегіштерді әзірлеуге ықпал етеді. Нәтижесінде зерттеу сүт өнеркәсібіндегі өндірістік процестерді оңтайландыруға, өнімнің сапасын арттыруға және энергия шығындарын азайтуға маңызды үлес қосады.