Вакуум-сублимациялық кептірудің температуралық режимін автоматты реттеу жүйесін нысан параметрлерін сәйкестендіру негізінде әзірлеу


Қаралымдар: 89 / PDF жүктеулері: 60

Авторлар

DOI:

https://doi.org/10.32523/2616-7263-2024-149-4-363-380

Кілт сөздер:

сүтті кептіру, басқару контуры, процесті реттеу, оңтайлы реттегіш, объектіні идентификациялау, сүт өнеркәсібі

Аңдатпа

Мақала сүтті кептіру технологиясы мен процесті басқару әдістеріне арналған. Басқару контурын сипаттауға, реттеу әдістеріне және деректер мен нысанды сәйкестендіру негізінде оңтайлы реттегішті таңдауға ерекше назар аударылды. Зерттеу барысында кептіру жүйесінің дәлдігі мен тиімділігін арттырудың әртүрлі тәсілдері қарастырылды. Температуралық деректерге негізделген параметрлік сәйкестендіруге айтарлықтай көңіл бөлініп, бұл кептіру жүйесінің динамикалық өзгерістерін дәлірек модельдеуге мүмкіндік береді. Параметрлік сәйкестендіру әдістерін қолдану процесс жағдайларына бейімделе алатын неғұрлым тиімді реттегіштерді әзірлеуге ықпал етеді. Нәтижесінде зерттеу сүт өнеркәсібіндегі өндірістік процестерді оңтайландыруға, өнімнің сапасын арттыруға және энергия шығындарын азайтуға маңызды үлес қосады.

Жүктеулер

Жарияланды

2024-12-30

Дәйексөзді қалай келтіруге болады

Рахматуллина, А., Омирбекова, Ж., Толганбаева, М., & Тасмурзаев, Н. (2024). Вакуум-сублимациялық кептірудің температуралық режимін автоматты реттеу жүйесін нысан параметрлерін сәйкестендіру негізінде әзірлеу. Л.Н. ГУМИЛЕВ АТЫНДАҒЫ ЕУРАЗИЯ ҰЛТТЫҚ УНИВЕРСИТЕТІНІҢ ХАБАРШЫСЫ. ТЕХНИКАЛЫҚ ҒЫЛЫМДАР ЖӘНЕ ТЕХНОЛОГИЯЛАР СЕРИЯСЫ, 149(4), 363–380. https://doi.org/10.32523/2616-7263-2024-149-4-363-380

Журналдың саны

Бөлім

Мақала

Категориялар