Тәжірибелі қондырғылардың көмегімен жабайы шырғанақ өнімдерін қайта өңдеу


Қаралымдар: 131 / PDF жүктеулері: 79

Авторлар

  • Б.М. Искаков С.Сейфуллин университеті
  • З.В. Капшакбаева
  • С.М Тохтарова

DOI:

https://doi.org/10.32523/2616-7263-2023-145-4-67-74

Кілт сөздер:

жабайы шырғанақ, центрифуга, пресс, сығынды

Аңдатпа

Аталмыш мақалада, жабайы шырғанақ өнімін тәжірибелік престің көмегімен сығып алу, шырын мен сығындыны центрифуганың көмегімен ажырату жұмыстары жайлы тәжірибелік зерттеу нәтижелері сиптатталған. Нәтиежсінже престегі қысым мен жылдамдықтың өзара тәуелділіктерінің үйлесімді байланыстарын зерттеліп, жабайы  шырғанақ өнімінің шырындылық көрсеткішінің ең төменгі мөлшері δ=6·10-3 м тең  диафрагмалық саңылауда болатыны анықталып, сығып алу жылдмадығы 14,653 рад/с үйлесімді құрылмалық параметр болып табылатыны негізделді. Бұл жұмыстар сығындыны ет жартылай фабрикаттарында пайдалану мақсатында табиғи таза сығындыны алу мақсатынды жүргізілді.

Жүктеулер

Жарияланды

2023-12-30

Дәйексөзді қалай келтіруге болады

Искаков, Б., Капшакбаева, З., & Тохтарова, С. (2023). Тәжірибелі қондырғылардың көмегімен жабайы шырғанақ өнімдерін қайта өңдеу. Л.Н. ГУМИЛЕВ АТЫНДАҒЫ ЕУРАЗИЯ ҰЛТТЫҚ УНИВЕРСИТЕТІНІҢ ХАБАРШЫСЫ. ТЕХНИКАЛЫҚ ҒЫЛЫМДАР ЖӘНЕ ТЕХНОЛОГИЯЛАР СЕРИЯСЫ, 145(4), 67–74. https://doi.org/10.32523/2616-7263-2023-145-4-67-74

Журналдың саны

Бөлім

Мақала