Тәжірибелі қондырғылардың көмегімен жабайы шырғанақ өнімдерін қайта өңдеу
Қаралымдар: 131 / PDF жүктеулері: 79
DOI:
https://doi.org/10.32523/2616-7263-2023-145-4-67-74Кілт сөздер:
жабайы шырғанақ, центрифуга, пресс, сығындыАңдатпа
Аталмыш мақалада, жабайы шырғанақ өнімін тәжірибелік престің көмегімен сығып алу, шырын мен сығындыны центрифуганың көмегімен ажырату жұмыстары жайлы тәжірибелік зерттеу нәтижелері сиптатталған. Нәтиежсінже престегі қысым мен жылдамдықтың өзара тәуелділіктерінің үйлесімді байланыстарын зерттеліп, жабайы шырғанақ өнімінің шырындылық көрсеткішінің ең төменгі мөлшері δ=6·10-3 м тең диафрагмалық саңылауда болатыны анықталып, сығып алу жылдмадығы 14,653 рад/с үйлесімді құрылмалық параметр болып табылатыны негізделді. Бұл жұмыстар сығындыны ет жартылай фабрикаттарында пайдалану мақсатында табиғи таза сығындыны алу мақсатынды жүргізілді.